ww.hobbydraaiorgel.nl

Andere boeken Walter Höffle.

Walter Höffle heeft meerdere bouwbeschrijvingen geschreven. Hieronder staat een overzicht van zijn overige boeken. Ze zijn allen alleen duitstalig verkrijgbaar.

In een ruim 80 pagina's tellend boekje vertelt Walter Höffle met heel veel detailtekeningen de bouw van een 20 toets MIDI gestuurd draaiorgeltje met 5 registerschuiven. Naast gedekte fluit wordt hierin de bouw van viool- en picolo pijpen beschreven en ook de overeenkomstige mensuurtabellen zijn aanwezig. Een quint register zorgt voor een aangename aanvulling van de vele klankvariaties, die deze orgel kent.

In 2012 is dit boek opnieuw bewerkt en het Midi deel is geheel vervangen, waardoor het boek weer geheel bij de tijd is. De nu in het boek voorgestelde Midi player en controller heeft als opslag een SD kaart. Ook wordt in het boek nu aandacht besteed aan het zelf maken en bewerken van Midi bestanden.

Het boek is nu in het Duits, Nederlands en Engels verkrijgbaar en kan per e-mail besteld worden bij: Hobbydraaiorgel

onder vermelding van Bouwbeschrijving MIDI orgel met gewenste taal.

Wederom met veel detailtekeningen wordt een eenvoudige handpons beschreven welke geschikt is voor de 20 en 31 toets orgel. Het boek is duitstalig en kan per e-mail besteld worden bij: Hobbydraaiorgel

onder vermelding van Handpons.